Beeldhouwen / Speksteen

Beeldhouwen / Speksteen

 

 

Altijd al je eigen beeldhouw-kunstwerk willen maken? Met deze workshop kan dat! Je begint met een ruwe steen en aan het eind van de middag heb je een zelfgemaakt beeldje in handen en ben je een ervaring rijker! Het werken met speksteen is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring met beeldhouwen. Dat komt omdat de speksteen een zeer toegankelijke steen is die makkelijk te vormen is door zijn zachte karakter.

 

Er zijn vele soorten speksteen. Van de buitenkant lijkt het een ruwe doffe steen, maar als je de steen nat maakt en wat oppoetst zal je zien hoe mooi hij is. Je mag zelf je eigen steen uitkiezen waar je mee wilt gaan werken, de steen moet je aanspreken.

De workshops zijn inclusief stenen en gebruik van alle materialen / gereedschappen.  De workshop duurt ongeveer 3 uur.

Prijzen:

Workshop Speksteen groot: 

Hierbij werken we met een grote speksteen, ongeveer zo groot als een 2 vuisten.  Prijs € 30,- per persoon

 

Workshop Speksteen middel:
Hierbij werken we met een middelgrote speksteen, ongeveer zo groot als 1 vuist. Prijs € 25,- per persoon

 

Workshop Speksteen klein:
Hierbij werken we met een kleine speksteen, denk aan de grootte van een hangertje of klein beeldje. Prijs € 20,- per persoon.

 

Voor een workshopdatum, bel of mail me, info@remove-this.roosenzo.com,  dan kunnen we samen een geschikte datum uitzoeken. Ik werk ook op zaterdagen en zondagen. Evt. kan het ook op een doordeweekse dag of in de avonduren.

 

 

 

Kinderworkshop of kinderfeestje?

Voor kinderen is een speksteen een ideale steen om kennis mee te maken in het beeldhouwen en een leuke manier om eigen creativiteit te ontdekken. Tijdens de kinderworkshop kiezen de kinderen hun eigen steen uit en maken onder begeleiding een eigengemaakt beeldje.

 

Kinderen betalen € 12,50 p.p. inclusief steen, alle materialen, gebruik van alle gereedschappen.

 

Werken met steen is erg stoffig dus doe oude kleren aan. We werken buiten, dus houdt rekening met het weer. Neem warme kleding mee. 

We kunnen ook binnen werken. In overleg kiezen we daarvoor een geschikte plek. 

 

 

 

 

 

Workshops voor volwassenen zijn te boeken vanaf 4 personen en doen we  gezellig bij jullie thuis in vertrouwde omgeving, of bij Roos&Zo natuurlijk! Maar in overleg is het ook mogelijk om in een grotere workshopruimte te werken, dat is vooral fijn als je met meer dan 12 mensen bent.